17 Mart 2012 Cumartesi

AİLE HEKİMLİĞİ PLOT UYGULAMASI ATAMA VE YERLEŞTİRME TALİMATNAMESİ

T.C
VAN VALİLİĞİ
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
AİLE HEKİMLİĞİ PLOT UYGULAMASI ATAMA VE YERLEŞTİRME
TALİMATNAMESİ

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

Amaç :
Madde 1 : Bu talimatnamenin amacı, Van ilinde boş olan Aile Hekimliği pozisyonlarına Aile Hekimlerini atama ve yerleştirme usul ve esaslarını belirlemektir.

Kapsam :
Madde 2 : Bu talimatname kadrosu veya pozisyonu Van ilinde bulunan tabipleri kapsar.

Dayanak :
Madde 3: Bu talimatname 24.11.2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında kanunun 8. Maddesine dayanılarak çıkartılan; 25.05.2010 tarihli Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği, 30.10.2010 tarihli Aile Hekimliği Pilot Uygulaması kapsamında Sağlık Bakanlığınca çalıştırılan personele yapılacak ödemelere ve sözleşme şartları hakkında yönetmelik ile 04.02.2010 tarihli Aile Hekimliğinin pilot uygulandığı illerde Toplum Sağlığı Merkezlerinin kurulması ve çalıştırılmasına dair yönerge ile Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 14.04.2010 tarih ve 114408 sayılı Aile Hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri hakkındaki emirlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar :
Madde  4-Talimatnamede Geçen :
Bakanlık         : Sağlık Bakanlığını
Valilik             : Van Valiliğini
Kanun                        : 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Kanununu
Yönetmelik    : Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğini
Müdürlük       : Van İl Sağlık Müdürlüğünü
Sözleşme       : Aile Hekimi Hizmet Sözleşmesini
Aday               : Aile Hekimi olmak için dilekçe ile müracaat eden tabipleri ifade eder


İKİNCİ BÖLÜM
Başvuru ve Hizmet Puanı Başvurular

Madde 5-
a)     Aile Hekimi olarak çalışmak isteyen tabipler başvuru dilekçesi, başvuru formu, Aile Hekimi bilgi formu ve Aile hekimliği uyum eğitimi sertifikasının Müdürlük veya Toplum Sağlığı Merkezlerince onaylanmış fotokopisini 19.03.2012 – 22.03.2012 tarihleri arasında Personel Şube Müdürlüğüne elden teslim edeceklerdir.
b)     Sağlık hizmetinin aksamaması ve kamu yararı için Aile Hekimliği uygulamasına geçmek isteyen Uzman Tabiplerin ( Bakanlık Merkez Teşkilatı, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ile Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü dahil. ) muvafakat talep yazılarının yerleştirme işleminden önce Sağlık Bakanlığına gönderilerek muvafakati uygun görülenlerin yerleştirme işlemine alınması sağlanacaktır. Bir sertifikaya sahip olması sebebiyle özellikli birimlerde görev yapan ve Aile Hekimliği Uygulamasına geçmek isteyen personelden muvafakati uygun görülenler yerleştirme işlemine alınacaktır.
c)     Adaylar başvuru dilekçesi, başvuru formu ve Aile Hekimliği bilgi formunu www.vsm.gov.tr adresinde temin edebilirler.

Hizmet Puanı :
Madde -6 – Atamalar yönetmelikte belirtilen hizmet puanı esaslarına göre yapılacaktır. 01.01.2012 tarihinde bakanlıkça tabip hizmet puanları yeniden güncellenmiştir. Hizmet puanları 12.03.2012 tarihinde, boş olan Aile Hekimliği pozisyonları ise 12.03.2012 tarihinde müdürlüğümüz ( www.vsm.gov.tr ) web sitesinde yayınlanacaktır. Yayınlanan puanlara itirazı olanlar 12.03.2012 tarihinden itibaren 16.03.2012 tarihi mesai bitimine kadar itirazları ile ilgili belgeler ile birlikte Personel Şube Müdürlüğüne başvuracaktır. İtirazı olmayan hekimler ise “Hizmet Puanıma İtirazım Yoktur” yazı dilekçeyi Personel Şube Müdürlüğüne teslim edeceklerdir, itirazların ardından güncellenen puanlar 23.03.2012 tarihi mesai bitimine kadar ilan edilecektir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Komisyon, Yerleştirme, Atama ve Görevlendirmeler

Komisyon:
Madde 7- İl Sağlık Müdürü Başkanlığında, Aile Hekimliğinden sorumlu Müdür Yardımcısı, Aile ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü ve personel şube müdüründen oluşan “Aile Hekimi Ek Yerleştirme Komisyonu”  kurulur. Aile Hekimliği ek yerleştirme işlemleri Valilikçe onaylanmış bu komisyon tarafından yürütülür.

Aile Hekimleri
Madde–8

a)     Aile Hekimlerinin yerleştirme işlemi, 24.03.2012 Cumartesi günü, Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri Toplantı Salonunda yapılacaktır. Yerleştirme işlemi 09.00–12.00 saatleri arasında yapılacaktır. Tercih yapacak adayların olması halinde işlemlere devam edilecektir. Yerleştirilmesi gerçekleşen Aile Hekimleri ile aynı gün 01.04.2012 tarihinden pgeçerli olacak şekilde sözleşme imzalanacaktır.
b)     Olağanüstü bir durum geliştiği takdirde yerleştirme işlemi komisyonca ertelenebilir. Erteleme durumunda yeni belirlenen tarih, saat ve yer müdürlüğümüz internet sitesinden tebliğen ilan edilir.
c)     Yerleştirme işlemleri için, adayların geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte bizzat kendisinin gelmesi şarttır. Hastalık raporu, acil durum, yakının vefatı vb. geçerli bir mazereti Komisyon tarafından kabul edilenler ile noterden yer belirleme ve sözleşme yapma yetkisi dahil vekaletname alanların vekilleri katılabilirler.
d)     Yerleştirme salonuna başvuruda bulunan adaylar veya vekilleri kimlik kontrolüyle alınacaktır. Adaylar ve görevliler dışında üçüncü şahıslar salona alınmayacaktır. Kimlik kontrolü yapılan katılımcılara salona girerken isimlerinin yazılı olduğu yaka kartları verilecektir.
e)     Kamu Görevlisi Olan Tabip Ve Uzman Tabiplerin Yerleştirilmeleri:
Kadrosu veya pozisyonu pilot ilde olmak şartı ile o ilin kamu kurum kuruluşlarında çalışan Aile Hekimliği Uzmanları, Tabipler ve diğer Uzman Tabiplerden muvafakati verilenler başvuru yaparlar. Başvuru yapan hekimlerden ilimizde hâlihazırda Aile Hekimliği yapan Aile Hekimliği ı-uzmanları 1.Grup, kadrosu veya pozisyonu ilimizde bulunan diğer Aile Hekimliği Uzmanları 2. Grup, ilimizde halihazırda Aile Hekimliği yapan uzman ve/ veya Pratisyen Hekimler 3. Grup, kadrosu veya pozisyonu ilimizde bulunan diğer uzman ve/veya Pratisyen Tabipler 4.Grup olarak hizmet puanlarına göre yerleştirme işlemine alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp Aile Hekimliği eğitimi alarak sertifika sahibi olan ve bakanlıkça belirtilen usul ve esaslara göre seçilerek 1.aşama Uyum Eğitiminde eğitici olarak yer aldığını belgeleyenler eğitici olarak katıldıkları her bir eğitim için bu yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 deki tabloya göre ek puanlamaya tabi tutulurlar. Eğitimden kazanılan ek puanlar ülke genelinde sadece bir defaya mahsus olmak üzere kişinin kadrosunun bulunduğu ilin aile hekimliği ilk yerleştirmesinde kullanılmak üzere hizmet puanına eklenir.

Yerleştirmeler önce birinci grup olmak üzere en yüksek hizmet puanından başlanarak yapılır. Hale Aile Hekimi olup başvuruları kabul edilenlerden bulundukları pozisyondan başka bir pozisyona yerleştirme işlemi yapılanların boşalttıkları pozisyonlara da,  yerleştirme işlemi yapılacaktır.

f)       Yerleştirme işlemine devam edip yerleştirme işlemi bitene kadar salona gelmeyen / gelemeyen veya yerleştirme işlemi esnasında adı 3 kez anons edildiği halde kürsüye gelmeyen ve yerleşme işlemi süresince komisyona geçerli mazeret bildiremeyen hekimler hakkından feragat etmiş sayılır ve yedek listeye alınmaz.
Tercih sırası geldiğinde olağan üstü bir durumu nedeniyle salonda bulunamayıp sonradan gelen ve geçerli mazeretini bildiren hekimin durumu komisyon tarafından değerlendirilir ve uygun görülürse ve halen boş pozisyon varsa tercih etme hakkı verilir. Geç gelen aday henüz sırası gelmediyse ilan sırası geldiğinde tercihini yapar. Anons edilmesine rağmen salonda bulunmayan ama komisyonca mazereti kabul edilen aday o sırada tercihini yapmaz üzere sahnede olan adaydan sonra tercihini yapabilir. Geç gelen ve tehir dilekçesiyle pozisyon seçme hakkını erteleyen iki adaydan ise hizmet puanı yüksek olan tercih hakkını kullanır.

g)     Tercih etme sırası kendisine gelmiş olan aday, dilerse tercih hakkını daha sonra istediği sırada kullanmak üzere komisyona verdiği tehir dilekçesiyle ve komisyon onayı ile erteleyebilir. İstediği sıra geldiğinde komisyona tercih yapmak istediğini bildiren bir dilekçe vermesi üzerine komisyon onayıyla pozisyonunu seçebilir. Ancak sıra kendisine gelmemiş aday, daha önce tercihte bulunamaz.
h)     Yerleştirme esnasında sıra kendisine gelmemiş aday, dilerse yerleştirme işleminden çekildiğini yazılı bir belge ile Komisyona sunarak tercih hakkını kullanmaktan vazgeçebilir. Böylelikle hakkından feragat eden hekim yedek listeye alınmaz.
i)        Aile Hekimi olmak için başvuran Tabip veya Uzman Tabip adayların yerleştirme işlemleri sadece hizmet puanlarına göre yapılacağından başvurularda eş durumu, hastalık durumu vb. mazeret durumları dikkate alınmaz. Yerleştirme işlemi sırasında ya da sonrasında bölge becayişi yapılamaz.
j)        Yapılan tüm bu işlemler komisyon tarafından tutanak altına alınır.
k)     Bu hükümler dışında gelişebilecek durumlar hakkında komisyon tarafından verilecek karar esas alınır.

Görevlendirme
Madde 9- Boş kalan Aile hekimliği bölgelerine, yukarda belirtilen usullerle yerleştirilemeyen uzman tabip ve tabipler geçici Aile Hekimi olarak görevlendirilir. Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Şube Tabipleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi Tabipleri ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabipleri hizmetin gereği olarak bu görevlendirmeler dışında tutulur. Görevlendirmelerde, eğitim alma şartı aranmaz ve gönüllü çalışmak isteyenlere öncelik verilir. Boş kalan Aile Hekimliği bölgelerine yapılacak geçici görevlendirmeler, Personel Şube Müdürlüğü tarafından yapılır. Görevlendirme bölgeleri; 1.Bölge Merkez olmak üzere sosyoekonomik gelişmişlik sırasına göre ilçelerden oluşur. Eş durumu ve mazeret dayalı görevlendirmeler, yürürlükteki Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğine göre Personel Şube Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek yapılır.






Diğer Hükümler
Madde 10-
a)     İl merkezinde ve ilçelerde belirtilen ve ilan edilen Aile hekimliği bölgelerine Aile Hekimi yerleştirilecektir. Aile hekimliği bölgeleri www.vsm.gov.tr web adresinde yayınlanacaktır.
b)     Bu talimatname de belirtilmeyen durumlarda; 25 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ile 08.06.2004 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Atama Nakil Yönetmeliği ve değişiklikleri hükümleri uygulanır.
c)     İhtiyaç halinde, yayınlanan usul ve esaslar içinde talimatnamede değişiklikler yapılır.

Yürürlük:
Madde 11-  Bu talimatname hükümleri Valilik Makamı Onayı ile yürürlüğe girer.

Yürütme:
Madde 12- Bu talimatname hükümlerini İl Sağlık Müdürlüğü yürütür.




        Dr. Bilal ACAR
Sağlık Müdürü


Uygun Görüşle Arz Ederim
           /…  /2012

      Hakan ALKAN
      Vali Yardımcısı




OLUR
…. /…../2012


Murat UZUNPARMAK
Vali V.








…/03/2012 Aile ve Top.Sağ.Şb.                     : Tıb.Sek. Yasemin TEMİZER
…/03/2012 Aile ve Top.Sağ.Şb.Müd.             : Dr. Mehmet EKER
…/03/2012 Sağ.Müd.Yrd.                                                     : Dr.Yakup İMREN
Kaynak: http://www.vsm.gov.tr/haber/55-aile-sagligi-aile-hekimligi-pilot-uygulamasi-atama-ve-yerlestir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder